malaga

Nu drar jag till Malaga! Måste ju göra nått för att jämställa sig med er som har höstlov!

 


Hundjävel

Igår bet han mig! Den äckliga jäveln! Som sagt får den alltid damp när man öppnar dörren och för några veckor sen började den bita efter mina byxor när jag gick ut. Igår lyckades fanskapet bita mig i benet. HATAR DEN SKABBEN! Seriöst det gjorde fett ont och om den försöker göra det igen kommer jag seriöst sparka iväg den.

 

 


natthumor

Hahahah kan fortfarande inte sluta skratta, la upp den här bilden på insta för några kvällar sen och under den tiden var jag verkligen sååååå trött. Då slutar det med att man somnar skratt/gråtande till en sån här bild:
 
 
den här är också ganska bra ;)
 

MINUS

Idag var det -1 grader när jag gick till skolan. wtf, this is spain!!!!!!! Men sen på eftermiddagen blev det 17... fattar inte riktigt vädret här, kändes dock lite jobbigt att ta fram vinterjackan..
 

paddel

Sen två veckor tillbaka har jag, Marina och Lara börjat spela paddel! Det är en ganska poppis sport här som liknar tennis väldigt mycket men är ändå väldigt annorlunda :) Först och främst: Racket ser ut såhär:
 
 
och är ca 4 cm tjockt och mindre på längden. Reglerna och spelsättet är egentligen ganska likt tennis men samtidigt inte, tekniken är lite annorlunda och vissa regler är heeeelt ute och cyklar. Exempelvis får man använda väggarna som hjälp.
 
 
Detta är planen, som ni ser är det plastväggar runt om som man kan använda till viss mån och sen så kör man två mot två. Haha helt sjukt lustigt och vrickat men det är fett kul! Typ en lame anledning för de som inte kom med i tennislaget haha

depp

jag är trött, hungrig, har läxor och filmer färdignedladdade som jag inte hinner se. Jag är lite småtjurig med andra ord. 
 
Ser man nått? D:
 

videon

här kommer videon jag skickade till mina konfirmanders återträff
 
 

dööööö

var precis ute med några vänner och det var fanemig svinkallt!!! så när jag kom hem kollade jag, 3 grader! FUCKING 3 GRADER! this is spain for gods sake. + att det regnade så jag typ dog av kyla med mina converse och min jeansjacka.. fyfaaaaaaan alltså! typ deet värsta på länge! Så nu är jag bitter och ser ut  ungefär såhär:
 
 
jätteattraktiv jag vet
lösningen till att mina fötter var förfrusna blev detta; vantar och tofflor
 

myspysfredag

Nästa onsdag så är det halloween och storfiesta här i spanien, därför vill ingen gå ut den här helgen. Istället blir det då att myspysa hemma med film och mjukiskläderna. Lider inte så jättemycket ;) förutom att det konfirmandläger som jag var ledare på i sommras har återträff nu.. fan vad jag vill vara där :(

fuck

alla fick precis tillbaka sina matteprov utom jag.. måste screw:at ordentligt den här gången.

på tal om äckligt

Ni som har sett min nya videoblogg har också hört att det är sjuktider här i Aguilar de Campoo och alla hostar och snorar och jag vet inte vad. DÅ passar det att träna lite första hjälpen. PÅ EN DOCKA. Fatta?! Alla skulle göra munmotmun metoden på samma docka, och vad gjorde man emellan? TORKADE LITE MED PAPPER
 
Fyfaaaaaaaan alltså! Som att bakterierna försvinner efter lite papper från toan? Jag ville dö. Helt seriöst. Mår typ fortfarande illa. Men aja, nu vet jag iaf hur man räddar liv i spanien -.-
 

mystisdag var det ja

Kommer ni ihåg att jag berättade om mystisdag då alla har myskläder på sig för att vi har idrott typ? Jag joinade iaf idag. ME LIKEY
Nu har jag bäddat ner mig i min mysiga säng med mina mysiga kläder och ska mysa ikapp de timmarna av sömn som jag istället spenderade genom att plugga.  Och vad kan man göra det bättre med än med nya avsnittet av Gossip Girl? ME LIKEY TAMBIEN
 
Matteprovet kan skjuta sig föresten. Men jag har inga läxor idag så jag är glad ändå. (a)
 

hmm..

Vadfan hände? 25 grader och sol är det när man går hem från skolan med dubbla byxor, 2 långarmade tröjor och en jacka. Aja, man får vl inte klaga ;) Föresten, tysken verkar snäll :)

fuck you spain

fick just reda på att jag måste kunna alla 15 matteformler utantill tills imorgon.. här kör man inte med formelblad inte.
Funderar seriöst på att fuska.. tror dock inte att det är en bra idé... fuck my life

videoblogg 5

Samma sak denna gången, den vart för lång så ursäkta för den dåliga klippningen :)
 
 

10/10! yeeeeeeah

Har betyget 10 i Engelska! woooop!
Här i spanien har man inte A B C D E F G H utan man har 1-10 istället, varje siffra representerar hur många procent man har haft rätt på sakerna man gjort. 1 är mellan 1 % och 10 %, fem är mellan 40 % och 50 % och 10 är mellan 90 % och 100 % osv. Känns skönt att nått ämne funkar iaf ;)
 
Här får man föresten tillbaka proven man gjort DAGEN EFTER man gjort dem! Helt sjukt att de hinner rätta alla! Men de bevisar i alla fall att det går! Så, lärarna i sverige, vad försvarar ni er med nu då?? Tar typ 1 månad att får tillbaka proven hemma.
 

 
Hello I'm a fat chinese heheheheh

söndag

sunday bloody sunday. fuck off. min dag har bestått av matte och musikrensning. har fortfarande 2636 låtar kvar att gå igenom. nu ska jag sova! pussss
 

...

det är så kallt i mitt rum att mitt glas med jummet vatten nu är ett glas med kallt vatten. this is spain for gods sake..

mattejäveln

MATTEN I SPANIEN ÄR SKITSVÅR!! har prov på tisdag.. fattar ingenting.. döda mig snälla..
Skypade precis med mami som hjälper mig (a)
Vad skulle jag göra utan henne? Svar: Gräva ner mig i en spansk grop.
Hur som helst, dagen idag går åt till att plugga skulle jag tro, har inte mycket mer tid att spendera på annat.. yeeey det är lördag.. -.-

juste!

här kommer föresten outfitten för i lördags också ;)
 

sjuk

Idag har jag varit hemma från skolan, sängen och huvudvärkstabletterna har varit mina bästa vänner idag.. och desi såklart som förgyllde min dag med skypesession på eftermiddagen :) 

Här är en bild från partajet i lördags föresten :)) Tha gaaang
 

dålig uppdatering

(Detta inlägg la jag upp i torsdags förmiddag.. det kom tydligen inte upp.. aja) 
 
SORRY! off the radar lite sådär plötsligt, but i'm back! ;) Har massa att blogga om, kommer mer ikväll hoppas jag. Anledningen till mitt min korta bortgång var att i fredags var det festival och röd dag har i spanien vilket då gjorde att vi var i Madrid hela dagen. Efter det har jag varit både lite deppig och haft hur mycket som helst att göra! Har typ 6 prov under dessa två veckor.. Men som sagt så kommer infon om deppigheten och resten av sakerna som hänt i mitt liv senare! :) 
 
Hoppas ni kan förlåta mig ;) 

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

Bigger in tha bigger city

När vi var i Madrid började det också regna, heeeeeelt sjukt hur stora vattendroppar det var! Jag vet, låter fett skumt. Men seriöst när man fick en enda droppe i ansiktet så var det liksom, jahopp, sminket förstört..

Vet inte om det ni ser men om ni gör det fatta hur stora de var!


Respekt

Hittade dessa när vi va i Madrid, de satt så i flera timmar!


Teater

Idag var vi på teater om skolan, den handlade om skottlossningen på en skola i Finland för ett par år sedan. Jag fattade ingenting förutom att en kille var psykiskt störd. Det var typ en enmansteater fast med 20 skådespelare, för bara 5 hade repliker varav 4 utav dem bara hade en mening, så den sista var den enda som pratade i 2 timmar. Väääääldigt lätt att förstå..


Ouups

Såååå pinsamt idag, efter tekniklektionen kom läraren fram till mig och började snacka (jag fattade ingenting) och tillslut sa han nått med att han pratade mycket och att vi inte gjorde så mycket praktiska grejer.. TRODDE JAG..
Så jag stod där och nickade som en fåne och bah "si, si" och var jättenöjd för att konversationen var över när Marina blir jättestressad och bah "nej nej asså hon förstår inte" Och då tittar jag på läraren igen som då ser skitarg ut! Gulp.. Jag får sekunderna senare reda på att han har frågat mig "Pratar jag mycket strunt" Och jag svarade "Ja." och han hade tagit illa upp.. Bra Lina, jävlar vad du sätter dig i bra situationer. Blir härmed hatad av denna lärare för resten av året. Yeeeeeeeeeeeeeeeeeey
 
Oupss..
 
 
 

Tidsfördriv

Vad jag gör på lektionerna här i Spanien, tänkte sätta upp allt på väggen såhär så kommer det vara helt fullt när jag ska hem!! :) inte bästa konstnären men det är bra tidsfördriv på spanska filosofilektioner :D

 
 

Lever farligt

Idag testade jag att sova med flätor, nu är jag ett troll!!!!! Mohahaha


This is not Sweden

Haha så lol, efter en HEL skoldag kommer jag hem och har 96% av batteriet på mobilen kvar. Bevis på mobilförbudet? Haha
I Sverige får man typ springa sista biten hem för att hinna till laddaren efter skolan. Med mobil är det så mycket enklare att vara oambitiös i skolan, precis vad jag behöver nu


sex eller sex?

Lärde spanjorerna lite mer svenska idag, slutade dock med att jag fick höra "sex o sex? hahahahaha" hela dagen. De tycker nämligen att det är väldigt roande att siffran sex och en synonym till samlag är samma ord i sverige. Faktiskt lite lustigt om man tänker efter..
 
 eller ?
 
 

mystisdag

På tisdagar är det idrott, det betyder tydligen att alla i klassen har fått godkännande för att gå i myskläder hela dagen! Vad ska man säga, inte riktigt sverige-style men HELL NO att man säger nej till det!! Tagga mystisdagar!!!

Tidag skulle bli today

Första provet! Hann översätta och svara på 2,5 frågor av 9! Wooooopwoop haha så dumt för först fattar jag inte frågan, då måste jag sitta och slå upp alla ord i den, sen kan jag svaret, men måste slå upp massa ord för att kunna svara! Puh! Nu blire basketträning och en muppbild


idag

Idag har varit bra, MEN, DAAAAAAAAAAAAAAMP har jag på min engelskalärare, jag kan inte sätta fingret på det, men hon är bara helt sjukt störande! Ska komma på bättre bevis men asså när jag gick hem efter engelskan idag gick jag hela vägen och tänkte på hur mycket jag ogillade den kvinnan! gaaah!
En till grej som var lite lagom irriterande, innan vi gick imorse tänkte jag på att bea såg ovanligt fixad ut, några minuter senare "nämner" hon att vi ska ta foto idag, alltså inte hela klassen utan bara enskilda. Nej men tack bea, du kunde inte ha sagt det TIDIGARE!? Så gick jag där fulare än vanligt medan hon hade stått och fixat sig hela morgonen? morrrrrrrrrrr nu blev jag till och med ännu fulare än vad jag brukar bli på såna! 
 

Hehe

Haha det jag roar mig med på mattelektionerna


1 månad

WOOOOOP!! 1 månad idag! Helt sjukt! Tiden går faktisk ganska bra fort ;)
 

saker som är roligare än att plugga fysik


haha dööör

jag vet att jag är efter, jag har ju hört låten och så men jag har inte tagit mig tid att titta på videon för en nu! Fyfan va roligt!!!!! 
 
 
 
Han med grön tröja vid 1:55
och han med blå kavaj vid 2:03 
hahahahhaha döööööör

igår

Igår efter basketmatchen var vi också i en aaaaasstor affär typ för att Marina skulle hämta ut ett par glasögon hon hade beställt, asså det var ju typ Gekås Ullared därinne! De hade ALLT! Kläder, mat, optiker, trädgårdsmöbler och allt annat som finns. Och det var liksom inte som ett köpcentrum utan allt var liksom EN affär! Helt sjukt
 
 
En liten del av det stora hela kom med på bild
 
 
haha det var så kul! inne på optikern så var alla glasögon utmed väggarna och man kunde testa dem utan problem osv. Men, rayban fick sin egen monter i mitten av affären med lås och strålkastare typ. Haha det är svårt att förklara och det syns inte som bilden men när man var där så fick man typ intrycket av att de verkligen DYRKADE rayban haha
 
 
Jag hittade också källan till grisbenen... MITT I AFFÄREN BARA HÄNGDE DEM! så sjukt! 

Rullskridskor vs. skridskor

En rolig sak som hände efter basketmatchen var att när vi kom ut från omklädningsrummet hade en rullskridsko-klubb träning i gympasalen.
 
Här i spanien är det tydligen väldigt populärt att i stället för konståkning hålla på med det här. Man gör ju liksom ungefär samma sak, fast i en gymnastiksal istället för ishall.
 
Det var faktiskt väldigt kul att se! Dom hade ju liksom fina konståkningsklänningar på sig och åkte runt och tränade på olika hopp och så! Asså jag hade verkligen inte en aning om att det här ens excisterade! 
 
 
 
 
Det var så kul att se skillnaden på deras föräldrar och våra i basketlaget, deras gick liksom runt med sina louis vuitton väskor och klackskor och VARENDA EN hade någonting med leopard mönster på sig och hur mycket smink som helst! Haha Spanska hollywoodfruar nästa?

Basketmatchen numero 2

JAG GJORDE MÅÅÅL!!!! mitt första basketmål på en riktig match, strumpa och allt! woooop! Var feeett stolt efteråt haha. Vi hade inte Peio som tränare på den här matchen utan vi hade en annan som har varit på våra träningar några gånger, han är så stört bra på grund av att han är mycket bättre på att ge kritik. Asså åt båda hållen! Han sa liksom bra när jag gjorde nått bra och rättade mig när jag gjorde nått fel. Det var så mycket enklare då + att man blir ju så sjukt mycket mer taggad när man får lite beröm! Han tyckte jag var fett duktig (a) haha
 
Här är vi påväg! Wooop
 

Men döööööö!

Det här är ett typiskt exempel på vad som händer när jag försöker översätta mina läxor på google-translate.. Och jag har fysikprov på tisdag. Det går bra nu!
 

bara jag som inte förstår vad den försöker säga mig?

hehe

Kan inte sluta, det är så himla kul när de försöker haha.
 
 

hmm..

försöker google-translate säga mig nått? När jag gick in på det för att börja översätta lite fysik så det ut såhär...
 
 
 

Good morning = Hejdå

Hahah sökte runt lite på presentationer om sverige på det programmet vi använder i skolan och hittade en ganska bra faktiskt. Men, hur kan man ta fel på det här? På hur många sätt kan den översättningen bli fel liksom? hahaha lol

HAHA

Det här gick på nyheterna igår, spanska poliser är fulla och kör runt och gjorde den här fimen, inte så smart men hur kul som helst! Asså kunde inte sluta skratta när jag såg den första gången! Varför möter man aldrig såna här poliser när man är ute?
 
 

uuuunibrow!

The land of the unibrows.. Haha nej men bara en grej jag kommit att tänka på, barn som är i den åldern att de precis börjat skolan, har ofta unibrows här! Seriöst, små flickor med unibrows som jag har sett här i spanien är för många för att kunna räkna på två händer. Det är verkligen liksom "Before pincetten was founded!" Jag säger ABSOLUT inte att jag tycker att de ska börja noppa! Det är inte det jag menar och jag tycker verkligen inte att man ska tänka på sånt i den åldern, jag tycker bara att det är roligt. Ens dag blir direkt förgylld när man kollar ner och möts utav unibrows. True.
 

hahahahhaha

Den här videon har jag längtat efter att göra, tycker det är så sjuuukt komiskt
 
 

Vatten

I sverige och på våra träningar där har jag aldrig stött på en tränare som inte tycker att det är viktigt att dricka vatten under tiden man tränar. I Spanien tog det inte lång tid att finna det! Peio (tränaren, rektorn, mentorn, idrottsläraren) tycket tydligen inte det! Under 1 och en halv timmas träning, får vi inte dricka en enda gång! HELT SJUKT! 
Och för mig som svettas lika mycket som hela spanska basketlandslaget tillsammans är det lite otursamt! Och i Spanien är det ju liksom varmare + torrare luft också vilket gör träningarna näst intill outhärdliga! Så jag springer omkring i 1,5 timmar med dunkande huvudvärk bara för att jag inte får dricka och sen efter träningarna dricker jag så mycket att jag får ont i magen istället. Som sagt. Mycket otursamt.
 
Det här är den ungefärliga mängden jag dricker efter en träning
 

mindfuck

har upptäckt ännu en sak som suger lite med att vara utbytesstudent.. Häromdagen gick jag, bea och maria hem från basketen när de började snacka skit om en annan tjej i laget. Det märkte man ganska tydligt på kroppsspråket och att de började viska, och sen förstod jag ju lite också. Men sen när jag frågade va de sa så fick jag svaret:
 
Äh inget.
 
... "äh inget"? JAG VILL VETA!!!! Kände mig så utanför! Viska hemligheter på spanska.. those bastards! 
 

kläder

ikväll när jag gick hem gick jag förbi en bar, utanför står en ett gng medelålderskillar och jag tänkte berätta vad en av dem hade på sig. En gul/svart-randig tröja och gula byxor.
 
?!?!?!??!?!
 
LOOOOOOOL
Kan någon säga mig; vad tänkte den här mannen? 
Nej tyvärr humlan vi säljer vodka med honung här. GÅ HEM.
 
Det är också så typiskt spanien på nått sätt att alltid försöka matcha kläderna, om de har ett par röda skor så är det super om de hittar en röd tröja, eller om de har ett par lila jeans så har de också en lila skarf. Alltid verkligen! 
 
Typ i klass med detta: 
 

Jag vill slå sönder nått.

Har suttit i två timmar nu och fyllt i ca 270 glosor på appen "glosboken.se" på iphonen för att kunna öva hela tiden. Tryckte på spara men nu när jag går in och kollar så finns det inte där! Det här är sånt som jag hatar mest i hela välden tror jag. Förutom krig och sånt.. Var en hårsmån från att ringa till deras kundservice och skrika på nån. JAG HAR DAMP ATM!

naaaaaaaaaw

Vi hade inte religionslektion idag för nån anledning som jag inte förstod, men hur som helst så skulle vi då istället "volentära" på dagiset i närheten istället. Typ sitta i sandlådan och leka med bebisarna :) Asså ni FATTAR inte hur gosigt det var! Fatta hur alla är assöta med bruna ögon och lockigt hår och ba' kommer fram till en och säger "Como te llamas?" Med sina adorable bebisröster! Jag dog. Tänkte kidnappa en men den fick inte plats i ryggsäcken.. attans! Och det var fett nice för vi förstod varandra fett bra också. De använder ju ett lite enklare språk. Funderar på att börja hänga där istället, make some new friends liksom ;)
 
Fråga inte ens om denna bildserie nedan jag ballade bara ut och var lite cp och detta var resultatet

Försöker immitera barnens söta miner.. lol
 
 

Score

Wooop! What did i tell you? Det grova brödet är nu invigt! Fyfan va gott det är!


Videoblogg 4

Som sagt satt jag uppe hela natten med den här och klippte och höll på, mina hjärnceller var då inte på topp och därför ber jag om ursäkt för att samtalsämnena jag tar upp i min ensamhet kommer lite osammanhängande, var nämligen tvungen att klippa bort de delar där jag gillar ljudet av min egen röst lite för mycket (när jag aldrig kommer till poängen av det jag håller på att säga), så det blev såhär ;)
 
 

kluring

Jag fattar verkligen inte en sak.. min skola har en smartboard i vartenda klassrum, som jag dock inte sett dem använda mer än en gång vilket var i aulan men iaf, en smartboard är för er som inte vet som en whiteboard-tavla fast det är också som en dator med touch-skärm och man kan spara det man har skrivit på den och typ använda händerna och blabla. Som ni kanske förstår är dessa inte billiga och det säger ju lite om skolans inkomst.. skulle man kunna tro... 
SERÖST DAMPAR
skolan har råd med alla dom men inte att sätta upp speglar inne på toaletten eller skaffa lås till toabås-dörrarna?!?!?!? WTF!? som ni märker är jag lite besvärad psykiskt över detta.. om ni kollar på videoblogg 4 kan ni höra om min toaincident... 
Men helt seriöst nu, jag fattar verkligen inte vad som är problemet?! Människor har rätt till speglar och privatess när de är på toa!
 

döda mig

asså seriöst satt uppe hela kvällen igår och försökte klippa videoblogg jäveln för att den var för lång och vänta på att den skulle laddas upp. När den ÄNTLIGEN blev klar och var uppe på youtube var den helt cp för de hade klippt bort övre kanten så bara halva mitt ansikte syntes?! Detta får bli ett problem att lösa för efter skolan..
Nu sitter jag på lektion och gör det där grupparbetet som jag gjorde en uppsats på fel uppgift för. Better luck this time!

hatas!

Glömde stänga fönsterjäveln i mitt rum igår. Så nu är det kallt. Kallt är mysigt när man ligger under ett varmt täcke.. men när man ska gå upp kan det ta sig!!! HATE!!!!!

bjuder på en gangsta' lina bara för att jag kan


idag

idag har varit bra, fick reda på att i helgen är det superfiesta för att det är nått kulturfirande blabla.. woopwoop! Spenderade eftermiddagen med australiensaren och det var skönt att prata av sig lite med någon som är i samma sitiation! bra dag! 
 

fuck

Videon är för lång så den har tagits bort säger youtube till mig efter 2 h 45 minuters väntan. dö youtube dö

RSS 2.0